Кікабідзе: Я відмовився від концерту у Кремлівському палаці. І дуже багато колег, яких я вважав друзями, почало про мене огидні речі говорити

Кікабідзе: Ти зобов'язаний, ти громадянин своєї країни
Фото: Вахтанг Кикабидзе / Facebook

Грузинський співак і актор Вахтанг Кікабідзе в авторській програмі засновника видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона заявив, що, на його думку, вчинив правильно, відмовившись прийняти російський Орден дружби.

Грузинський співак і актор Вахтанг Кікабідзе в авторській програмі засновника видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона заявив, що 2008 року його концерт у Кремлівському палаці скасували після того, як він відмовився прийняти російський Орден дружби.

"Коли мені [у Росії] давали орден і я відмовився, мій концерт було оголошено у Кремлівському палаці. І його довелося зняти їм. Я коли відмовлявся, то не думав, що такий ажіотаж буде. Але ми дорослі люди, батьки, діди. Просто сказав, що я не зможу своїм онукам в очі дивитися. Ось так і сталося. А потім це політики почали намотувати. І дуже багато моїх близьких друзів і колег, яких я вважав, власне, друзями, почало про мене якісь огидні речі говорити в інтернеті. Потім вони заявляли, що "ми цього не говорили, це хтось написав". Гаразд, я зараз не буду прізвищ називати", – сказав співак.

На його думку, він вчинив правильно, відмовившись прийняти російський орден.

"Чоловік має бути чоловіком. Про що фільм "Міміно"? Якщо він у цьому гірському селі народився, де справді нічого немає, окрім одного вертольота і корів, однаково це його батьківщина, він має там перебувати, він там має жити і намагатися, щоб усе стало кращим. Ти зобов'язаний, ти громадянин своєї країни. І я думаю, що я правильно зробив. Хоча багато моїх знайомих говорило мені, що не треба було: "Ну, взяв би ти орден. Навіщо тобі ця головоломка?" А я заздалегідь не думав про це. Яка різниця? Зайвого не треба брати", – підкреслив Кікабідзе.

Кікабідзе: Нещодавно з мамою Саакашвілі зустрічався, вона каже: "Боюся за нього весь час". Читайте повну версію інтерв'ю.

За словами Кікабідзе, він не їздить із концертами у РФ після того, як російські війська вторглися у Грузію.

Російсько-грузинська війна почалася 8 серпня 2008 року. Бойові дії тривали до 12 серпня включно. 26 серпня 2008 року Росія визнала Південну Осетію і Абхазію як незалежні держави, Грузія вважає їх окупованими територіями.

Після війни Грузія розірвала дипломатичні відносини із РФ. З грудня 2012 року представники Москви і Тбілісі проводять лімітовані двосторонні перемовини у Празі. Грузинська влада заявляє, що поновлення відносин із Росією є неможливим, доки не звільнять окупованих територій.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube