Паризька опера відмовилася від співпраці з Полуніним

Полунін мав виступати в Паризькій опері в лютому
Фото: ЕРА

Паризька опера відмовилася від співпраці з артистом балету з України Сергієм Полуніним, який набув російського громадянства, через його заяви, які не відповідають цінностям опери.

Паризька опера більше не буде співпрацювати з українським артистом балету Сергієм Полуніним, який набув російського громадянства. Про це 14 січня повідомили у Twitter опери.

"Зважаючи на публічні заяви, зроблені Сергієм Полуніним, художній керівник опери Орелі Дюпон ухвалила рішення не запрошувати артиста більше. Вони не адекватні цінностям нашого закладу", – ідеться у твіті.

Планували, що Полунін буде брати участь у постановці "Лебединого озера" в лютому.

Паризька опера не уточнила, про які висловлювання Полуніна йдеться.

Британська The Telegraph стверджує, що невдоволення Паризької опери викликали пости Полуніна в Instagram, які стосуються гомосексуальності та гладких людей. Зокрема він заявив, що причина гладкості – лінь. Пізніше він видалив запис.

"Чоловік має бути чоловіком, а жінка жінкою. Чоловіча та жіноча енергія створює баланс. Ось чому у вас є яйця", – написав Полунін щодо гомосексуальності 29 грудня 2018 року.

Полунін народився в Херсоні 1989 року. Із 2012 року виступає в Московському музичному театрі імені Станіславського та Немировича-Данченка. У 2018 році стало відомо, що артист набув російського громадянства.

20 листопада 2018 року Полунін заявив, що завжди захищатиме Володимира Путіна своєю енергією та любов'ю, а пізніше показав на грудях татуювання з портретом президента РФ.