Жванецький вибере обкладинку для своєї нової книги про Одесу на конкурсі

Михайло Жванецький напише нову книгу про Одесу
Фото: Наталья Жванецкая / Facebook

Письменник Михайло Жванецький почав працювати над новим збірником розповідей про Одесу, який матиме назву "Сонце. Море. Аркадія". У конкурсі на дизайн обкладинки може взяти участь будь-який охочий.

Письменник Михайло Жванецький почав працювати над новим збірником розповідей про Одесу, який матиме назву "Сонце. Море. Аркадія", книгу видасть одеський бізнесмен і меценат Андрій Ставніцер. Про це повідомила у своєму Facebook дружина письменника Наталія Жванецька.

"Ми з Андрієм Ставніцером почали працювати над новою одеською збіркою. Книга матиме назву "Сонце. Море. Аркадія" – тому, що це ми бачимо зі своїх одеських вікон щоранку і згадуємо всю зиму", – написала Наталія Жванецька.

Обкладинку нової книги автор вибере на відкритому конкурсі: до участі запрошують професійних дизайнерів, ілюстраторів та фотографів, аматорів, а також усіх охочих спробувати свої сили. Про конкурс повідомив у Facebook і Андрій Ставніцер.

"Друзі, є дві новини, одна краща за іншу. Я попросив Михайла Михайловича зібрати нову книгу про Одесу, і, на моє превелике щастя, він погодився. І вже почав над нею працювати. По-друге, ми вирішили дати шанс усім, хто може і хоче, запропонувати свою ідею обкладинки. І написати своє ім'я поруч з іменем Жванецького. І зробити дизайн для книги, яка десятки років буде стояти в тисячах книжкових шаф", – написав меценат.

Конкурс на дизайн обкладинки для нової книги Михайла Жванецького стартував 25 вересня і триватиме до 15 жовтня. Щоб узяти в ньому участь, потрібно надіслати ескіз зі своєю ідеєю на електронну адресу, вказану в постах Андрія Ставніцера і Наталії Жванецької. "Ескізи можуть бути в будь-якому форматі, крім Word – текстових описів ми розглядати не будемо", – зазначили організатори конкурсу.

Найкращий ескіз вибере сам Жванецький. З його автором укладуть договір і продовжать співпрацю, щоб створити весь дизайн майбутньої книги. Проміжні роботи, за згодою авторів, будуть публікувати у Facebook.