"До мурашок". Потап із Тополею, Бабкіним, Саніною, Паш та Дорофєєвою заспівали про аварію на Чорнобильській АЕС. Аудіо

Потап: Я завжди хотів написати пісню про цю трагедію, сучасну, з багатьма артистами, різножанрову
Фото: realpotap / Instagram
Український співак і продюсер Потап (Олексій Потапенко) 26 квітня на YouTube-каналі
Mozgi Entertainment презентував композицію "Вальс 86", присвячену 35-й річниці з дня аварії на Чорнобильській АЕС.

Пісню створили з ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, наголосив на своїй сторінці в Instagram автор композиції. Співавторами стали реп-співачка Аліна Паш та музиканти Володимир й Інга Кагарлики.

"Дуже добре пам'ятаю той день, коли все змінилося. Навіть не день, певно, тиждень, у якому ми, ще діти, нічого не знали. Я завжди хотів написати пісню про цю трагедію, сучасну, з багатьма артистами, різножанрову, щоб привернути увагу всіх, хто пам'ятає, і тих, хто нічого не знає про 86-й рік", – написав Потап.

Участь у записі композиції взяли фронтвумен групи The Hardkiss Юлія Саніна, сольна вокалістка Надя Дорофєєва (співачка Dorofeeva), лідер групи "Антитіла" Тарас Тополя, музикант Сергій Бабкін, а також учасники колективу Mozgi.

"Дуже гідно", – оцінили композицію слухачі на YouTube.

"Просто до мурашок", – поділилися враженнями від пісні користувачі мережі.

Аудіо: MOZGI Entertainment / YouTube

Контекст:

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції у квітні 1986 року стала однією з найбільших промислових ядерних катастроф в історії. За міжнародною шкалою ядерних подій, ухваленою в 1988 році, аварія на ЧАЕС – одна з двох, яку оцінили за максимальним, сьомим, рівнем небезпеки. Порівнянна з нею за масштабами тільки катастрофа на японській АЕС "Фукусіма-1" 2011 року.