Гурт Kazka виступив на Каннському кінофестивалі на підтримку українських кінематографістів, які захищають Україну від російських окупантів

Солістка Kazka Заріцька: Культура України – величезна цінність, що потребує підтримки як ніколи
Фото надала команда групи Kazka
Український гурт Kazka виступив на вечорі-аукціоні, який відбувся в межах Каннського кінофестивалю з ініціативи Держкіно та Українського національного павільйону з метою збору коштів на підтримку української кіноіндустрії. Про це повідомляють у релізі, який команда гурту Kazka надала інтернет-виданню "ГОРДОН".

"Це був дуже теплий і душевний вечір. Ми вчергове відчули неймовірну єдність з усіма українцями, які наразі – кожен на своєму фронті – докладають максимум зусиль задля нашої майбутньої перемоги. Дякую організаторам за запрошення й можливість долучитися до допомоги українським кінодіячам. Разом ми сила, а культура України – величезна цінність, що потребує підтримки як ніколи", – прокоментувала свою участь у заході солістка гурту Олександра Заріцька.

У релізі зазначають, що організатором аукціону вдалося зібрати 1,5 млн грн. Їх перкажуть на підтримку кінематографістів, які захищають Україну від російських окупантів.

Контекст:

Гурт Kazka 2017 року створив український продюсер Юрій Нікітін. Колектив складається із трьох осіб крім Заріцької, учасниками гурту є сопілкар Дмитро Мазуряк та мультиінструменталіст Микита Будаш. Найвідомішою композицією з репертуару гурту є пісня "Плакала".

Заріцька з першого дня війни виступає за кордоном на підтримку України, а також займається волонтерською діяльністю.

Виступ гурту у Каннах відбувся в повному складі – уперше від дня нападу РФ на Україну.

75-й міжнародний кінофестиваль у Каннах проводили із 17-го до 28 травня. На відкритті кінофестивалю показали відеозвернення президента України Володимира Зеленського.