Інтерв'ю Гордона з батьком Цоя. Де і коли дивитися

Батьки Роберта Цоя – з Північної Кореї
Скриншот: Виктор Цой - Кино / YouTube
Сьогодні ввечері на YouTube-каналі "В гостях у Гордона" вийде інтерв'ю засновника видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона з батьком радянського і російського рок-музиканта, лідера гурту "Кіно" Віктора Цоя Робертом Цоєм.

Під час інтерв'ю Роберт Цой розповів, яким був Віктор Цой у дитинстві, чим захоплювався і хто навчив його перших акордів на гітарі, яку роль у житті рок-музиканта відіграли Маріанна Цой та Наталія Разлогова, які у нього були стосунки з братом Леонідом, як живе єдиний син Цоя і чому його музика й досі популярна.

"[Як я дізнався про загибель Віктора?] Я був на риболовлі. Я все життя захоплююся риболовлею, досі їжджу. Коротко кажучи, я був на Вуоксі в Пітері. Мені хтось подзвонив – я спочатку навіть не повірив. Потім я зателефонував [дружині Віктора] Маріанні – і вона підтвердила мені. Коли мені зателефонували, я вирішив, що це неправда. Тому в мене був такий стан: "А, – думаю, – маячня. Напевно, брешуть". А потім... Найважчий був стан, коли Маріанна мені підтвердила. Тоді жах був", – розповів Роберт Цой.

Трансляція інтерв'ю розпочнеться о 18.00.

Роберт Цой народився 1938 року в казахстанському місті Кизилорда. Його батьки родом із Північної Кореї. Після школи переїхав до Ленінграда (зараз Санкт-Петербург), де закінчив військовий інститут. Працював інженером на заводі. Зі своєю майбутньою дружиною Валентиною Гусєвою, вчителькою фізкультури, познайомився в гостях у друзів. 1962 року в пари народився син Віктор. Роберт Цой двічі йшов із сім'ї, але потім повертався. З Гусєвою вони тричі брали шлюб. Гусєва померла 2009 року.

Під час розлучення з Гусєвою, 1974 року, у Роберта Цоя народився син Леонід. Він займається бізнесом.

2011-го Цой одружився із жителькою Санкт-Петербурга корейського походження Мариною Хан.

2015-го в Цоя виявили рак слизової ротової порожнини, його лікували в Ізраїлі.