Німецьке літературне агентство відмовилося від співпраці з Прилєпіним через його участь у війні на Донбасі

Відлінг повідомив, що літературне агенство виконає контрактні зобов'язання перед видавництвами, які публікують переклади книг Прилєпіна (на фото)
Фото: Zakhar Prilepin / Facebook

Керівник німецького агенства Wiedling Literary Agency відправив на адресу авторів, що співпрацюють із організацією, листа, в якому повідомив про припинення "активного представлення" прав російського письменника Захара Прилєпіна.

Німецьке літературне агенство Wiedling Literary Agency вирішило відмовитися від співпраці з російським письменником Захаром Прилєпіним через його участь у війні на Донбасі на боці бойовиків.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсантъ", у розпорядженні якого є відповідний лист керівника агенства Томаса Відлінга, відправлений на адресу авторів, що співпрацюють із Wiedling Literary Agency.

У ньому керівник агентства повідомляє про рішення "припинити активне представлення" прав Прилєпіна через те, що він на Донбасі "зібрав свій батальйон, став заступником командира і сам узяв до рук зброю", пише газета.

Відлінг зазначив, що літературне агенство виконає контрактні зобов'язання перед видавництвами, які публікують переклади книг Прилєпіна, але кошти, що підлягають сплаті згідно з контрактами, збирається пожертвувати Amnesty International, повідомляє "Коммерсантъ".

Wiedling Literary Agency – це літературне агенство, що базується в Мюнхені. Воно представляє інтереси ряду письменників із Росії та колишнього Радянського Союзу. У списку авторів, із якими агентство співпрацює, ім'я Прилєпіна, як і раніше, присутнє.

13 лютого у коментарі російському телеканалу "Дождь" Прилєпін заявив, що став "замкомбата" в терористичному угрупованні "ДНР".

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков цю інформацію коментувати відмовився.

Пізніше на сайті ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка з'явилася інформація, що він надав "позачергове військове звання майора письменнику, патріоту, активісту Захару Прилєпіну".

СБУ відкрила проти письменника кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) і ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму).