Організатори "ГогольFest" позбавили акредитації фотографа "Бабеля" за репортаж про недотримання карантину

Фотографа "Бабеля" позбавили акредитації через матеріал про недотримання карантину
Фото: babel.ua

Фотограф видання "Бабель" Сергій Моргунов напередодні опублікував фоторепортаж із поїзда, який віз учасників фестивалю "ГогольFestDream" із Києва до Херсона. У матеріалі було зазначено, що багато пасажирів поїзда були без масок, незважаючи на епідемію коронавірусу в Україні.

Організатори фестивалю "ГогольFestDream" позбавили акредитації фотографа видання "Бабель" Сергія Моргунова після публікації репортажу з поїзда, який віз учасників фестивалю з Києва до Херсона. У фоторепортажі серед іншого було звернено увагу на недотримання карантину пасажирами поїзда. Незабаром після цього журналіста позбавили акредитації на захід.

"Позбавив акредитації директор фестивалю Максим Демський. Він покликав мене і спитав, чому я відвідую їхні заходи, а потім сам же й озвучив свою версію – "щоб лайном поливати". Він також нагадав, що ми приїхали сюди й живемо тут за їхній рахунок. І наголосив, що не хоче, аби я відвідував їхні заходи. Дослівно це прозвучало так: "Ми вас не пускаємо", після чого сказав, що анулює акредитацію", – розповів Моргунов.

Директор фестивалю Демський поки ніяк не прокоментував ситуацію.

Шеф-редакторка "Бабеля" Катерина Коберник вважає позбавлення фотокора акредитації виявом цензури.

Фестиваль "ГогольFestDream" проводять у Херсонській області з 4-го до 6 вересня. Поїзд з учасниками фестивалю в Херсон проводжав міністр культури Олександр Ткаченко, нагадує "Бабель". Пізніше він написав у Facebook: "Є дві парадигми: або коронавірус контролює нас, або ми намагаємося контролювати коронавірус. Приклад "Гоголь Train" – це спроба контролювати ситуацію, дотримуючись при цьому всіх заходів безпеки".

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Хопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 26,6 млн, із них понад 17,7 млн вилікувалося, 874 тис. померли.

В Україні загальна кількість підтверджених випадків зараження сягнула 133 787, із них 2811 померли, 61 649 одужали.