Співзасновники "theБабель" ідуть із видання через припинення фінансування

Коберник повідомила про звільнення із "theБабель"
Фото: Катерина Коберник / Facebook

Шеф-редакторка і співзасновниця видання "theБабель" Катерина Коберник розповіла, що їй невідомо, чи продовжуватиме проєкт роботу після звільнення її та головного редактора Гліба Гусєва.

Співзасновники інтернет-видання "the Бабель" шеф-редакторка Катерина Коберник і головний редактор Гліб Гусєв із 1 січня покидають проєкт через припинення фінансування. Про це Коберник повідомила у Facebook 27 грудня.

"Із нового року нинішнього "theБабель" більше не буде. Ми були онлайн протягом року і майже чотирьох місяців. Ще майже рік готували запуск. Відразу відповім на запитання "Чому?" – фінансування проєкту припинили. Чому – не знаю. Чи буде на цьому домені й далі виходити контент із новою командою – не знаю. Це вирішать акціонери, які залишилися. Мене і Гліба серед них не буде", – написала вона.

Водночас Коберник підкреслила, що один з інвесторів видання, бізнесмен Ігор Коломойський, якого представляла довірена особа Ярослав Пахольчук, "не втручався, нічого ніколи не просив і не говорив про "theБабель", зараз не говорить".

"Ми ще видамо вже готові неполітичні підсумки року, можливо, великий текст про дуже важливого товариша при владі і зробимо замітку з чесними відповідями на запитання, які найчастіше ставили, – буде потішно. Це все. Спасибі, що читали", – написала вона.

У коментарі "Детектор медіа" Коберник сказала, що їй невідомо, чи продовжуватиме роботу видання.

"Чи будуть закривати проєкт, чи ні – вирішуватимуть акціонери, які залишаються. Це не буду ні я, ні Гліб Гусєв. Це буде Ярослав Пахольчук. Мені стало відомо про те, що фінансування припинилося, місяці два тому", – сказала вона.

Коберник додала, що разом із нею і Гусєвим іде частина команди. Нових проєктів шеф-редакторка "theБабель" поки не планує.

Видання "theБабель" розпочало роботу у вересні 2018 року. Коберник повідомляла, що одним з акціонерів є Коломойський, його частка становить 25%.