Український інтернет-журнал про музику замість рецензії на новий альбом Дорна показав статистику про наслідки війни на Донбасі

Журналісти зазначили, що хотіли написати "про нову музику одного з найталановитіших артистів нашого часу, але він не залишив шансів на це"
Фото: live.karabas.com

В інтернет-журналі Karabas Live заявили, що були здивовані словами українського співака Івана Дорна, що збройний конфлікт на Донбасі – це "сварка" з Росією.

Український інтернет-журнал про музику Karabas Live замість рецензії на новий альбом українського співака Івана Дорна Open the Dorn показав статистику про наслідки війни на Донбасі.

В інтернет-журналі заявили, що були здивовані словами співака, що збройний конфлікт на Донбасі – це "сварка" з Росією. Журналісти зазначили, що хотіли написати "про нову музику одного з найталановитіших артистів нашого часу, але він не залишив шансів на це".

"Ми вирішили замість рецензії на альбом Open the Dorn у день його виходу трохи розповісти про "сварку" братів і про "відлигу", щоб і деякі шанувальники артиста, які, можливо, поділяють його думку, мали повніше уявлення про те, що відбувається в Україні".

Розміщена в матеріалі інфографіка повідомляє про кількість загиблих і поранених унаслідок збройного конфлікту, а також про людей, які потребують допомоги унаслідок військових дій. Зазначають, що з початку війни загинуло майже 10 тис. людей і ще 22,8 тис. дістало поранення, 2,3 млн біженців виїхали на територію Росії.

В інтерв'ю російському відеоблогеру Юрію Дудю Дорн відхрестився від допомоги воїнам АТО і сказав, що йому "подобається" вважати росіян і українців братами.

"Коли сталася сварка двох братів, усі молодші брати сказали "ні" всьому від старшого брата, хочемо все своє", – сказав співак, пояснюючи причини підйому української музики. Він додав, що "відлига" вже починається.

Заява музиканта спричинила значний резонанс в Україні. Міністр культури Євген Нищук назвав її "неприпустимою і неприйнятною".