В Офісі президента заявили, що артисти на попурі до Дня Незалежності виступали безкоштовно

Попурі за участю українських артистів тривало 17 хвилин
Фото: president.gov.ua

Всі українські артисти, які на День Незалежності України в Києві взяли участь у 17-хвилинному попурі, виступали безкоштовно. Зокрема музикант Monatik, який став автором музичної частини номера, повідомили в Офісі президента.

Всі артисти і музиканти, які взяли участь у номері "Музична історія Незалежності" на День Незалежності України в Києві, виступили безкоштовно. Про це йдеться у відповіді Офісу президента на запит "Радіо Свобода".

"Основний сценарій офіційних заходів був розроблений і реалізований працівниками Офісу президента України, зокрема працівниками директорату з питань інформаційної політики, директорату з питань внутрішньої і гуманітарної політики, директорату з питань регіональної політики та децентралізації", – йдеться у повідомленні ОП.

Режисером 17-хвилинного попурі стала Катерина Царик.

"Музичний "мешап" та аранжування здійснив талановитий український музикант і виконавець Monatik. Він також надавав послуги на безоплатній основі", – зазначили в Офісі президента.

Відсутність зазначення імен авторів і джерел запозичення під час трансляції попурі була пов'язана з певними технічними обмеженнями телевізійного мовлення, йдеться в листі.

У День Незалежності України, 24 серпня, на Софійській площі в Києві пролунало 17-хвилинне попурі "Музична історія Незалежності", яке складалося з популярних в Україні пісень останніх трьох десятиліть. Над створенням треку працював співак і продюсер Дмитро Монатік (Monatik), він також виступив на концерті. Під час попурі 18 українських артистів виконали фрагменти 42 композицій.

Кілька музикантів, чиї пісні пролунали на концерті, повідомило, що вони не давали дозволу використовувати свої композиції. Такі заяви, зокрема, зробили групи "Океан Ельзи" і "Бумбокс".

За три дні, 27 серпня, пресслужба ОПУ заявила, що авторських прав під час створення попурі до Дня Незалежності не порушували, й опублікувала відео музичного номера з титрами, у яких указано авторів використаних композицій. Авторство щонайменше двох композицій, фрагменти яких використовували для створення музичного номера до Дня Незалежності України, пресслужба Офісу президента вказала неправильно. Про це повідомили музиканти Юрко Юрченко та Анатолій Говорадло, чиї пісні пролунали під час концерту.