Забужко заявила, що "неймовірно намучилася", коли писала текст для радіодиктанту національної єдності

Забужко розповіла, що старалася дотримуватися загальних правил, водночас її "забужківський стиль" не мав деформуватися
Фото: Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) / Facebook

Українська письменниця Оксана Забужко, яка цього року стала авторкою тексту для радіодиктанту національної єдності, зізналася, що робота над твором була складною. Про це 9 жовтня повідомляють на сайті "Читомо".

"Це був дуже важкий текст, я з ним неймовірно намучилася і продовжую мучитися до останнього, бо ще вчора викреслювала з кров'ю шматочки", – зізналася письменниця.

Вона додала, що "почувається як школярка, яка вперше пише твір на замовлення". Забужко розповіла, що старалася дотримуватися загальних правил, водночас її "забужківський стиль" не мав деформуватися. 

За словами письменниці, тема цьогорічного диктанту "дуже симпатична".

Контекст:

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткували 2000 року. Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його на найбільший українськомовний флешмоб, який об'єднує українців і знавців української мови по всьому світу.

2024 року радіодиктант, присвячений Дню української писемності й мови, відбудеться 25 жовтня об 11.00. Текст Забужко читатиме український поет і військовослужбовець Павло Вишебаба. Його транслюватимуть на всіх платформах "Суспільного": на хвилях "Українського радіо" й радіо "Культура", наживо в ефірі телеканала "Суспільне. Культура", на YouTube-каналі "Українського радіо" й на Facebook-сторінках "Суспільного".

Надсилати диктант на перевірку можна буде або у вигляді паперового листа за адресою:  м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001, або сфотографувати чи відсканувати написаний текст і надіслати на адресу rd@suspilne.media.