Кабмін України виділить Києву 730 млн грн для відновлення гарячого водопостачання

Кабмін виділить Києву кошти для укладення мирової угоди з "Нафтогазом"
Фото: kmu.gov.ua

Виділені Кабміном України кошти дадуть змогу київській владі укласти мирову угоду з "Нафтогазом".

Кабінет Міністрів України виділить Києву 729,56 млн грн, щоб погасити різницю в тарифах на теплову енергію. Про це заявив на засіданні уряду 29 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман у відповідь на прохання мера Києва Віталія Кличка, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Кошти необхідні для відновлення гарячого водопостачання мешканцям столиці.

"Ми допоможемо Києву та киянам вийти з цієї складної ситуації. Ми працювали з колегами по уряду та знайшли можливості, щоб підтримати Київ. Дуже важливо вчасно підготуватися до опалювального сезону та його розпочати", – підкреслив прем'єр.

"Нафтогаз України" в травні відмовив комунальному підприємству "Київтеплоенерго" в укладенні договорів на постачання газу, вимагаючи, щоб воно взяло на себе боргові зобов'язання попереднього виконавця послуг – ПАТ "Київенерго".

За даними Київської міської державної адміністрації, заборгованість останнього перед "Нафтогазом" становила майже 5 млрд грн: приблизно 3 млрд грн – борги населення, 1 млрд грн – борг державного бюджету за надані пільги та субсидії, ще понад 1 млрд грн – штрафи та пеня. Влада Києва згодна взяти на себе тільки борги населення.

У КМДА розраховують 15 вересня підписати договір на постачання природного газу з НАК "Нафтогаз України". Для реалізації домовленостей із "Нафтогазом" необхідно 730 млн грн на погашення різниці в тарифах.