Карантин у Києві. Влада просить містян оплачувати комунальні послуги онлайн

Оплатити комунальні послуги можна за допомогою особистих кабінетів на сайтах муніципальних підприємств або на сайтах банків

Фото: pixabay.com

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв зазначив, що через обмеження в Києві влада продовжила строк дії пільгової оплати комунальних послуг до 30 березня.

Київська влада рекомендує здійснювати оплату комунальних послуг в онлайн-режимі, щоб уникнути скупчення людей у банківських і поштових відділеннях в умовах спалаху коронавірусу. Про це під час пресбрифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, пише пресслужба КМДА.

Оплатити комунальні послуги можна за допомогою особистих кабінетів на сайтах муніципальних підприємств: "Центр комунального сервісу" та "Головний інформаційно-обчислювальний центр".

Також онлайн-платежі можна зробити на сайтах банківських установ та за допомогою низки платіжних сервісів.

"Зараз період оплати комунальних послуг. Ми продовжуємо пільговий період до 30-го числа. Наполегливо радимо перейти на оплату онлайн", – зазначив Пантелеєв.

Із 12-го до 31 березня в Києві оголосили карантин. У місті зупинили навчальний процес у навчальних закладах усіх форм власності, заборонили масові заходи за участю понад 60 осіб, обмежили проведення спортивних заходів, тимчасово закрили кінотеатри, театри, музеї, розважальні центри і розважальні зони в шопінг-молах. Із 17 березня карантин у Києві посилять, у місті закриють установи торгівлі (окрім продуктових магазинів, аптек та АЗС), а також торговельні центри, ресторани, кав'ярні та бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби.

Коментуючи посилення карантину, мер столиці Віталій Кличко заявив, що із 17 березня максимально обмежать пересування людей між Києвом та іншими населеними пунктами України, але не уточнив, як це будуть реалізовувати на практиці.

В Україні станом на 16 березня підтверджено п'ять випадків зараження коронавірусом (чотири з них – у Чернівецькій області), одна із хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла. Ще шістьох українців лікують від COVID-19 за кордоном.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції введено карантин: у країні заборонили масові заходи (більше ніж із 200 учасниками) і закрили навчальні заклади. Обмежувальні заходи триватимуть три тижні – до 3 квітня. Окрім того, у ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, а із 17 березня припинить авіаційне сполучення з іншими країнами.