Кличко дав вказівку завершити будівництво лінії метро на Троєщину до 2026 року

Гілка метро буде частково підземною
Фото: metro.kiev.ua

Мер Києва Віталій Кличко доручив розробити та затвердити проектну документацію будівництва лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина до 2020 року.

Мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження №1882 про будівництво лінії метрополітену до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина у період 2018–2026 років.

Зміни внесено до розпорядження Київської міської держадміністрації про відновлення будівництва Подільсько-Вигурівської лінії від 20 липня 2004 року.

"Здійснити у 2018–2025 роках будівництво Подільсько-Вигурівської лінії Київського метрополітену від кільцевої дороги до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина з двома електродепо", – ідеться в документі.

Згідно з розпорядженням, з 2018-го по 2020 рік потрібно розробити проектну документацію, провести її експертизу і затвердити.

У квітні 2017 року повідомляли, що китайська компанія China Railway International Group (CRIG) зацікавилася будівництвом у Києві Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина. Гілка буде майже повністю наземною.

У травні заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник повідомив, що нова гілка метро "Троєщина – Вокзальна" в Києві буде налічувати 14 станцій, три з яких зроблять пересадковими.

У грудні 2016 року тоді ще заступник голови КМДА Ілля Сагайдак у грудні 2016 року повідомляв, що замість метро на Троєщину пропонують побудувати транспортний "швидкісний коридор". Він сказав, що для будівництва гілки метро "потрібно 10–15 років, а враховуючи, як іде таке будівництво в Україні, то і всі 20 років".