Невзоров – Гордону: Зеленському скажи, нехай мого Кличка не ображає

Кличко обіймає посаду мера із 2014 року
Фото: Кличко – мер / Facebook

В інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону російський публіцист Олександр Невзоров двічі повторив прохання до президента України Володимира Зеленського не ображати мера Києва Віталія Кличка.

Російський публіцист Олександр Невзоров під час інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону попросив передати президенту України Володимирові Зеленському, щоб той не ображав мера Києва Віталія Кличка.

Про це публіцист заявив, відповідаючи на запитання, чи є в нього така втома від України, як у Європи.

"Я, відверто кажучи, і в Європи цієї втоми не бачив. Якщо мається на увазі небажання постійно витирати Україні сльози, то Україна, я помітив, значно менше плаче. Значно менше. По-друге, з'явилася, імовірно, віра і розуміння того, що так, їй тяжко, їй непросто, але вона на правильному шляху і, загалом, навіть коригувати не треба. Незалежно від персоналій. Зрозуміло, що шахраїв і придурків у вас не менше, ніж у Росії. Але шахраї і придурки за цього вектора розвитку теж переробляються, вони теж починають вправно лицемірити, вони теж беруть іншу фразеологію. Тому немає втоми ні в мене, ні в Європи. А Зеленському скажи, нехай Кличка не ображає", – сказав Невзоров.

На репліку, що Зеленський "уже не ображає", публіцист повторив: "Нехай мого Кличка не ображає!".

Невзоров: Зеленський – це Давидик, який може залимонити в лоб Голіафу Володимировичу камінчик. Читайте повну версію інтерв'ю

Віталій Кличко обіймає посаду мера Києва і голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) із червня 2014 року. Він заявляв про намір знову балотуватися на посаду міського голови на місцевих виборах, які мають відбутися 2020 року.

Невдовзі після виборів президента і Верховної Ради, які відбулися 2019 року, представники пропрезидентської партії "Слуга народу" та Офісу президента заявляли про намір провести дострокові місцеві вибори, зокрема в Києві. Окрім того, озвучували пропозицію розмежувати повноваження мера Києва і голови Київської міськдержадміністрації, що спричинило б відставку Кличка з посади голови КМДА. Згодом команда президента відмовилася від ідеї проведення дострокових виборів; законопроєкт, що передбачає розмежування повноважень мера та голови столичної адміністрації, поки що не розглядали.