Після виявлення осередку COVID-19 у будинку-інтернаті в Києві поліція відкрила кримінальне провадження

Поліція зазначила, що будинок-інтернат охороняють
Фото: Поліція Одеської області / Facebook

Після виявлення в будинку-інтернаті для дівчат у Києві хворих на коронавірусну інфекцію відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних норм і правил, зазначили в поліції.

Після виявлення хворих на коронавірусну інфекцію в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат було відкрито кримінальне провадження. Про це 15 травня поінформувала поліція Києва.

"Слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за фактом захворювання на коронавірус у вихованців та персоналу... Зібрані матеріали за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що вони охороняють заклад і "контролюють режим пропуску з дотриманням карантинних вимог".

Сьогодні мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в Дарницькому будинку-інтернаті методом ПЛР-тестування COVID-19 підтвердили у 81 людини зі 182 перевірених. Серед хворих – 53 вихованки та 28 членів персоналу.

Станом на 15 травня в Україні підтверджено 17 330 випадків зараження коронавірусом, 476 із хворих померли, 4473 одужали. Київ посідає друге місце за кількістю інфікованих – у місті захворіли 2068 осіб, 43 із них померли, 200 одужали.