QR-квитки на київський наземний транспорт будуть дійсними після карантину

У столиці після карантину можна буде їздити згідно із придбаними квитками
Фото: pixabay.com

Кияни, які придбали квитки або проїзні ще до оголошення про скасування транспорту, створили петицію на сайті Київської міськадміністрації про повернення коштів. У КМДА повідомили, що QR-квитки "заморозять" до закінчення карантину.

QR-квитки в наземний транспорт Києва будуть дійсними після закінчення карантину. Про це інтернет-виданню "Обозреватель" розповіли 15 квітня у пресслужбі Київської міської державної адміністрації (КМДА).

QR-квитки "заморозять", і їх можна буде використовувати після карантину.

"Електронний квиток діє рік. Якщо ви в березні купили 50 поїздок, то вони будуть доступні до березня наступного року. Щодо QR-квитків, які куплені через додаток, то вони всі збережені на час карантину. Зазвичай у них термін дії 15 днів, але за час карантину ніхто їх не втратить", – розповіли у пресслужбі КМДА.

Кияни, які купили квитки або проїзні до оголошення про скасування транспорту, на сайті КМДА створили петицію про повернення коштів. Упродовж трьох днів її підписало 16 осіб.

Керівництво Київського метрополітену ще не знає, як вирішити питання із квитками, придбаними заздалегідь.

"Зараз ми відпрацьовуємо всі юридичні механізми і рекомендуємо людям звернутися до нас, коли закінчиться карантин. Щойно механізм буде відпрацьований, ми відразу його оприлюднимо", – повідомила прессекретарка Київського метрополітену Наталія Макогон.

Київський метрополітен зупинив роботу 17 березня.

Із 22 березня в Києві припинили перевезення пасажирів у громадському транспорті, окрім працівників екстрених служб, аптек і продмагів.

Карантин в Україні діє із 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні й бари, спортивні зали, салони краси та нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами і внутрішні пасажирські перевезення. Роботодавців закликали перевести співробітників на дистанційний режим роботи.