У центрі Києва почали евакуйовувати машини, які порушують правила паркування – КМДА

Нові правила паркування набули чинності 27 вересня
Фото: Київська міська державна адміністрація - КМДА / Facebook

У перший день після набуття чинності новими правилами паркування в Києві евакуювали 23 автомобілі, що стояли з порушенням законодавства, зазначив заступник голови Київської міськдержадміністрації Дмитро Давтян.

Після набуття чинності новим законодавством про правила паркування в Україні в центрі Києва почали прибирати автомобілі, припарковані неправильно. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Дмитро Давтян, інформує сайт адміністрації.

За його словами, у перший день дії нових правил паркування у місті евакуювали 23 автомобілі-порушники. Вартість евакуації – в середньому 1500 грн.

"Прибираються авто, що порушують правила паркування в критично завантажених місцях: на Бессарабці – як безпосередньо довкола ринку, так і на переході на Басейну, особливо поблизу "Гулівера", де з чотирьох існуючих смуг рухаються лише дві. Такі ж проблеми маємо на Михайлівській і Софійській. Перелік вулиць розширюватиметься", – зазначив Давтян.

Він підкреслив, що для автомобілістів у центрі Києва створено понад 4 тис. критих паркомісць.

27 вересня набув чинності закон України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з реформування сфери паркування транспортних засобів".

Верховна Рада підтримала ініціативу 21 грудня 2017 року. Президент Петро Порошенко підписав документ 28 березня 2018 року.