Вибух у будинку в Києві. Правоохоронці проводять обшуки в газорозподільній компанії, яка обслуговувала будинок

Вибух стався сьогодні вранці
Фото: rbc.ua

За фактом вибуху в багатоповерховому житловому будинку в Києві правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України "порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

Українські правоохоронці проводять обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували житловий будинок на вулиці Крушельницької у Києві, де сьогодні вранці стався вибух. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України з посиланням на слова глави відомства Арсена Авакова.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України "порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

"Проводиться експертиза стану будівлі на предмет подальшого руйнування. Після отримання експертного висновку ми зможемо дати доступ людям до їх квартир, аби вони взяли із собою найнеобхідніші речі. Буде цілодобове оточення поліцейських та гвардійців для захисту від мародерів", – зазначив Аваков.

Тривають роботи з розбирання завалів. На місці інциденту працює понад 500 представників особового складу та більше ніж 50 одиниць техніки, додав чиновник.

21 червня о 10.00 в Дарницькому районі на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 в дев'ятиповерховому житловому будинку стався вибух. Попередньо – газоповітряної суміші з подальшим руйнуванням міжповерхових перекриттів четвертого, п'ятого, шостого та сьомого поверхів.

Загинуло двоє людей.

Одна з можливих причин інциденту в Києві – вибух газу, друга – вибухового пристрою, повідомив глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами столичного мера Віталія Кличка, постраждалий будинок, імовірно, доведеться розбирати.