Власники будинку на Рейтарській у Києві заявили, що через захоплення будівлі у кварталі можлива пожежа

Будинок уже кілька місяців під контролем активістів руху "Речовий доказ"
Фото: espreso.tv

У захопленому приміщенні члени організації "Речовий доказ" запланували на новорічні свята "вечірку з феєрверками", яка може призвести до займання і знищення усього кварталу, заявили власники будинку.

Представники ТОВ "Георгієвський резиденс", власники будинку в Києві на вулиці Рейтарській, 8б, заявили, що у кварталі в старій частині Києва можлива пожежа через активістів, які захопили будинок і принесли шини. Про це 28 грудня повідомляє "Еспресо".

Будинок уже кілька місяців під контролем активістів руху "Речовий доказ". Вони оголосили будівлю "сквотом" після того, як власник повідомив про підвищення орендної плати і плани провести ремонт.

Володимир Шамрай, який, за даними "Еспресо", є одним із тих, хто зайняв будівлю, у своєму Facebook анонсував у новорічні свята перфоманс із застосуванням вогню.

"Ну що, є охочі взяти участь у новорічній – різдвяній вечірці Burnin' pig on the Blockparty?" – написав Шамрай.

У коментарях він додав, що "вечірку" заплановано на Рейтарській і "наприкінці буде феєрверк". Акція, за словами Шамрая, розпочнеться 31 грудня і триватиме до Різдва.

Власники заявили, що район належить до старовинної частини столиці, перекриття у будинках дерев'яні, тому під час загоряння може бути за лічені хвилини знищено не один будинок, а весь квартал.

"Еспресо" зазначає, що Володимир Шамрай у серпні 2016 року на лекції художника-акціоніста Петра Павленського влаштував бійку з ножем і поранив двох охоронців, один із яких невдовзі помер від серцевого нападу.