Через спалах COVID-19 у Києві на карантин закрили Іонинський монастир

Медики оглядають служителів Іонинського монастиря
Фото: depositphotos.com

У Києво-Печерській лаврі зареєстрували ще сім випадків захворювання на коронавірусну хворобу, в Іонинському монастирі Києва також зафіксовано спалах COVID-19, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Кількість киян, у яких протягом останньої доби лабораторно підтвердили коронавірусну інфекцію, збільшилася на 61. Серед них семеро медиків. Про це сьогодні під час брифінгу розповів мер Києва Віталій Кличко, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Отже, у столиці вже 705 випадків захворювання на COVID-19, із них 12 летальних.

Захворіла 31 жінка віком від 21 до 97 років, 28 чоловіків віком від 19 до 71 року, а також двоє хлопчиків, яким по 12 років.

У Києво-Печерській лаврі зареєстрували ще сім випадків захворювання.

Загалом протягом доби госпіталізували 16 осіб, решта лікується вдома.

Влада столиці ухвалила рішення про введення карантину на території Іонинського монастиря, де також виявлено спалах захворювання.

"Там теж раніше виявили кількох хворих і зараз працюють бригади санітарних лікарів. Медики оглядають служителів монастиря", – зазначив Кличко.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 9.30 17 квітня коронавірус підтверджено в 4662 осіб в Україні. Унаслідок ускладнень, спричинених хворобою, померло 125 осіб, 246 хворих уже одужали.