"Злі голоси говорять". Ректор київського університету заявив, що студентів на молебень не зганяли

Студенти публічно заявили про примус
Фото: Tatiana Kozak / Facebook

Голова студентського парламенту Національного педагогічного університету імені Драгоманова Ірина Сокур розповіла, що на молебні у Володимирському соборі Києва викладач відмічала відсутніх студентів. Ректор вишу Віктор Андрющенко заперечує, що до храму приходити змушували.

Керівництво Національного педагогічного університету імені Драгоманова спростовує інформацію про примусове залучення студентів до урочистого молебня на честь Дня вчителя, який проходив сьогодні у Володимирському соборі Києва. Про це ТСН заявив ректор вишу Віктор Андрущенко.

"Це просто як то кажуть, злі голоси говорять, але студентів ніхто не заставляв. Ні, який прогул? Це свята справа – прийти до храму, помолитися, очиститися", – сказав він.

Водночас голова студентського парламенту університету Ірина Сокур розповіла про порушення закону.

"Не можна зганяти на релігійні акції... І перше, що я побачила, коли зайшла у храм, як викладачка відмічала в журналі присутність на парі у храмі, і тому ми дуже занепокоєні", – заявила вона.

На сайті університету запрошення на урочистий молебень розміщувала прес-служба вишу. В оголошенні йшлося, що молебень буде проводити патріарх УПЦ КП Філарет. Захід, присвячений Дню вчителя, проходив сьогодні вранці.

Деякі студенти прийшли на молебень із плакатами "Мене змусили прийти сюди замість пар".