У 40% споживачів Києва немає електрики – Кличко

Енергетики в Києві працюють над відновленням електропостачання
Фото: depositphotos.com
40% споживачів столиці залишилися без електрики після ранкової ракетної атаки росіян, повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram.

Він уточнив, що це сталося у зв'язку з "необхідними заходами безпеки, яких вживають енергетики під час повітряної тривоги".

Наразі енергетики, за словами мера, працюють над відновленням електропостачання.

"Тепло і воду місто подає у штатному режимі. Окрім будинків, де відсутнє енергопостачання, від якого залежить робота котелень", – додав Кличко.

Енергетики повідомляли, що в кількох регіонах електропостачання екстрено вимкнули, щоб уникнути значних пошкоджень, якщо РФ удасться уразити енергетичні об'єкти в цих регіонах.

Влада повідомляла, що сили ППО знищили всі 16 російських ракет, які окупанти випустили по Києву. Уламки збитих ракет у столиці пошкодили два приватні будинки та промислове підприємство, відомо про трьох поранених.

Контекст:

Уранці 29 грудня повітряну тривогу оголосили по всій Україні, влада попередила про ракетну загрозу. Після цього про роботу ППО поінформували в Києві, а також у Київській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській і Житомирській областях. Відомо про збиті ракети в кількох регіонах.

За даними Офісу президента, РФ випустила по Україні понад 120 крилатих ракет. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що атака відбулася з різних напрямків, використовували крилаті ракети морського і повітряного базування.

В Одеській області й Харкові є влучання по інфраструктурі. Для атаки по Харкову окупанти використовували ракети С-300. Міністр енергетики поінформував про "певні пошкодження об'єктів генерації та електромереж".