Борислав Береза: Без зміни конкретних людей у конкретних кріслах ситуація в Києві не зміниться

Борислав Береза: Раджу подивитися моє інтерв'ю та подумати про майбутній вибір
Фото: svoboda.org

Лідер "Екопартії" Борислав Береза вважає, що ситуація з корупцією в Києві погіршилася.

Голова "Екопартії" та потенційний кандидат у мери Києва заявив, що у столиці не зможуть побороти корупцію, поки її представлено на всіх рівнях влади. Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Остапу Дроздову.

"Без зміни конкретних людей у конкретних кріслах ситуація в Києві не зміниться. Не можна боротися з корупцією, коли вона в основі управління містом і представлена на всіх рівнях владної вертикалі у столиці. Тому тим, хто втомився ставити запитання "чому" Київ не схожий на Амстердам або Мюнхен, "що" треба зробити, щоб життя у столиці стало комфортним – раджу подивитися моє інтерв'ю і подумати про майбутній вибір. Між екологічно чистим та економічно розвиненим Києвом або Києвом, де продовжить панувати будівельна мафія", – написав політик у своєму Facebook, презентуючи інтерв'ю.

Відео: DROZDOV / YouTube

Він вважає, що корупція у столиці за ексмера Леоніда Черновецького була меншою, ніж зараз.

"Згадали, як у 2015 році почали масштабну кампанію проти вирубки в межах заповідної території Голосіївського парку, проти розміщення там об'єктів інфраструктури та виділення земельних ділянок під забудову. Згадали історію з ядерним реактором, розташованим на території столичного Інституту ядерних досліджень Академії наук, де планували збудувати дві багатоповерхівки. Безпосередньо на системах охолодження водяного реактора! Не хочу виправдовувати попередників, але навіть за каденції Черновецького апетити забудовників не виростали до таких масштабів", – розповів Борислав Береза.

12 серпня Борислав Береза заявив про рішення балотуватися на посаду київського міського голови, а команда "Екопартії", лідером якої він є, збирається обиратися до складу Київради.

Місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, крім окупованого Росією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.