"Герої без зброї". У Києві створили мурал на честь рятувальників

Мурал розташований на трьох стінах, які завдяки проєкції об'єднано в одну площину
Фото: Vitaliy Gideone / Facebook

У Києві 2 серпня презентують новий мурал під назвою "Герої без зброї", створений на честь українських рятувальників. Про це розповіли в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Малюнок "Герої без зброї", виконаний українськими муралістами Віталієм Гідеваном та Оленою Нойною, присвячений янголам-охоронцям, які щодня захищають нашу країну своєю невтомною працею та самовідданістю в умовах військової агресії з боку Російської Федерації", – ідеться в повідомленні.

Цікавий малюнок тим, що він розміщений на трьох стінах, які завдяки проєкції об'єднано в одну площину. Загалом на його створення знадобилося чотири дні.

"Вечірній Київ" уточнює, що мурал розташований за адресою: Круглоуніверситетська, 20/1 на фасаді будівлі департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС.

Журналістам розповіли у ДСНС, що героєм муралу став київський рятувальник Юрій Плетньов. Саме його фото, зроблене під час гасіння пожежі, стало основою для цього стінопису.

Фото "Вечірньому Києву" надала ДСНС

Контекст:

Від початку повномасштабної війни в Києві з'явилося вже кілька муралів, присвячених її героям та символам. Наприклад, псу-саперу Патрону чи Святій Джавеліні.