У Києві створюють мурал на честь пса Патрона

Патронові присвячують картини не лише в інтернеті, а й на стінах міст
Фото: kyiv.media
У Києві створюють мурал на честь знаменитого пса-сапера Патрона. Про це повідомив 3 червня телеканал "Київ".

Роботи ще не закінчено, проте з нею вже фотографуються перехожі, "повз мурал не проходять навіть собаки", ідеться у повідомленні.

"Він став символом цієї війни. Сподіваємося, що він буде приносити радість людям. Хочемо підняти патріотичний дух", – сказала головна інженерка КП "Київзеленбуд" Солом'янського району Вікторія Майструк.

Столиця стала щонайменше четвертим містом, у якому Патрона зобразили на стіні. Попередні портрети хвостатого сапера з'явилися у Рівному, Полтаві й Запоріжжі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Патрон – джек-рассел-тер'єр. Йому два роки, розповідала пресслужба ДСНС 15 березня. "Він – душа і талісман наших чернігівських піротехніків. Супроводжує їх завжди й усюди. До речі, дуже любить сир, тож наші хлопці при нагоді балують його смачненьким", – зазначали рятувальники.

Пес Патрон служить разом із піротехніком, майором ДСНС Михайлом Ільєвим.

9 травня президент України Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю "За самовіддану службу". А той у відповідь обгавкав президента і канадського прем'єра Джастіна Трюдо.

27 травня Патрон здобув найпрестижнішу кінонагороду для тварин – Palm Dog Humanitarian. Церемонія нагородження відбулася в Каннах, але Патрона на ній не було.