"Маленький пес із великим серцем". Талісман чернігівських піротехніків Патрон став героєм безлічі ілюстрацій

Патрон допоміг рятувальникам знешкодити десятки вибухонебезпечних предметів
Фото: patron_dsns / Instagram
Пес Патрон, який разом із вибухотехніками Держслужби з надзвичайних ситуацій служить у Чернігові та допомагає вести розмінування території, став героєм безлічі ілюстрацій. Про це пресслужба ДСНС повідомила у Facebook.

Відомство опублікувало скріншоти малюнків, картинок і мемів, якими їхні автори ділилися в Instagram. "Маленький пес із великим серцем", – підписав свою ілюстрацію автор однієї із робіт.

"Наш сміливий малюк Патрон надихнув неймовірну кількість обдарованих художників, і ми неймовірно від того щасливі. Це мотивує не опускати руки, як би важко не було, тримати планку на високому рівні та з новими силами йти у бій, знаючи, скільки людей ще чекають на допомогу і скільки людей вірить у нас. Наш Патрон теж не опускає лапки і передає усім свою вдячність. Великі герої не обов'язково великі. Тому вірте у свої сили, у наших захисників, у нашу Перемогу. Наближайте її на усіх фронтах, де тільки можете, і не збавляйте обертів", – написали автори повідомлення.

Багато малюнків схожі на фото, які викладають на Instagram-сторінці Патрона. Акаунт талісману чернігівських піротехніків завели у березні, у нього зараз понад 32 тис. підписників.

Патрон – джек-рассел-тер'єр. Йому два роки, розповідала пресслужба ДСНС 15 березня.

"Він – душа та талісман наших чернігівських піротехніків. Супроводжує їх завжди й усюди. До речі, дуже любить сир, тож наші хлопці при нагоді балують його смачненьким", – зазначали рятувальники.

Від початку повномасштабного вторгнення Патрон допоміг рятувальникам знешкодити майже 90 вибухонебезпечних предметів, ішлося в сюжеті "24 каналу" від 19 березня.

Контекст:

Україна – одна з найзамінованіших країн світу, заявляли 4 квітня в ООН.

За оцінками ДСНС станом на 11 квітня, технічного обстеження й розмінування потребує майже половина території країни – приблизно 300 тис. км&³2;.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 16 березня заявляв, що після закінчення війни з РФ Україні знадобиться кілька років лише на період розмінування, повідомляв "Укрінформ". За його словами, низка країн пообіцяла скерувати спеціалістів, щоб допомогти українським рятувальникам.