Кличко: Наступного року заплановано реконструкцію Хрещатика. Каштани там точно будуть

Кличко: Мені теж не подобається Хрещатик
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Мер Києва Віталій Кличко заявив в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, що йому не подобається Хрещатик.

На зауваження журналіста про те, що він пам'ятає каштани на Хрещатику у середині 1980-х, Кличко сказав: "Мені теж не подобається Хрещатик. Наступного року заплановано повністю реконструкцію Хрещатика. Досить дороге задоволення: понад 1 млрд грн це коштуватиме. Із урахуванням повністю гідроізоляції, всіх переходів, зміни повністю плитки, повністю концепція… І каштани на Хрещатику будуть, можу заспокоїти тебе”.

Мер додав, що Хрещатик буде впізнаваним опісля реконструкції.

"Він буде абсолютно старий новий Хрещатик", – уточнив міський голова.

"Чи готовий я до об'єднання з Разумковим? Не відкидаю". Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Кличко народився 1971 року у Киргизстані у сім'ї військовослужбовця. 1985 року сім'я повернулася до України.

Уперше на професійному боксерському рингу виступив 1996 року. Загалом Кличко провів 47 боїв, у яких здобув 45 перемог, 41 з них – нокаутом. Поразок на професійному рингу у Кличка було лише дві: від Кріса Берда (2000) та Леннокса Льюїса (2003). За всю професійну кар'єру українець жодного разу не був ні у нокдауні, ні у нокауті. Кличко був володарем титулу чемпіона світу за версіями WBO, WBC та The Ring. Останній бій на професійному рингу провів у вересні 2012 року. Кличко перший член Міжнародної зали боксерської слави з України.

Із 2006 року займається активною політичною діяльністю, очолює партію УДАР. У 2006–2012 роках був депутатом Київради, у 2012–2014 роках – народним депутатом України. Брав активну участь у протестах в Україні у 2013–2014 роках, був одним з лідерів Євромайдану. У 2014 році його обрали мером Києва, обіймає цю посаду досі.