Кличко: ТрО Києва отримала від громади столиці 1200 безпілотників і 60 автомобільних систем РЕБ

Віталій Кличко: Загалом від початку цього року Київ виділив із бюджету на оснащення бригади 400 млн грн
Фото: Віталій Кличко / Telegram

112-та окрема бригада територіальної оборони Києва отримала від столичної громади велику партію безпілотників і системи РЕБ. Про це повідомив у Telegram мер Києва Віталій Кличко.

"Іще 1200 БПЛА різних типів і 60 автомобільних систем РЕБ, частина з яких уже поїхала на фронт, передали від громади столиці бійцям 112-ї окремої бригади тероборони Києва. Місто й надалі допомагатиме нашим військовим наближати перемогу! Слава Україні та її героям!" – написав Віталій Кличко.

Він зазначив, що місто постійно допомагає своїм захисникам.

"Раніше, наприкінці травня, у день шостої річниці заснування 112-ї бригади, бійці отримали від столиці понад 800 дронів різних типів. Загалом від початку цього року Київ виділив із бюджету на оснащення бригади 400 млн грн", – наголосив Кличко.

Мер нагадав, що від перших днів повномасштабного вторгнення військові 112-ї бригади боронили Київ на броварському і гостомельському напрямках, потім билися з ворогом у Бахмуті, а сьогодні воюють на Донбасі, на харківському й херсонському напрямках.

Контекст:

Кличко передав Антитерористичному центру допомогу від громади Києва майже на пів мільярда гривень: дрони-літаки, системи РЕБ, прилади нічного бачення, засоби радіозв'язку та інше обладнання.

Київ збільшив допомогу ЗСУ з бюджету міста до 7,5 млрд грн. Також столиця залучає благодійну допомогу – дрони, системи РЕБ, необхідне спорядження. 2023 року Київ спрямував на підтримку захисників 10% свого бюджету – понад 7 млрд грн.