"Ми готові співпрацювати зі слідством". Бойовий медик ЗСУ, директор компанії – власника зіплайну, на якому загинула людина в Києві, зробив заяву

21 липня в Києві обірвалася канатна дорога через річку Дніпро, загинув чоловік
Фото: ДСНС України / Telegram

Власник канатної переправи, під час спуску якою обірвався трос, бойовий медик ЗСУ і співзасновник компанії ТОВ "Активна країна" Денис Курта пообіцяв співпрацювати зі слідством. Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

Курта висловив співчуття родині й близьким загиблого хлопця, пообіцявши робити все можливе, щоб розібратися у причинах трагедії.

"Сталася велика трагедія, і загинула людина. Так не мало бути і не має бути. Ми обов'язково оприлюднимо результати розслідування на загал", – пообіцяв Курта.

Денис Курта є бойовим медиком ЗСУ та інструктором "Тактична медицина "Північ", пишуть видання "Апостроф" і "Ділова столиця".

Контекст:

21 липня обірвалася канатна дорога через річку Дніпро, яка проходить від Арки свободи до Труханового острова поблизу Пішохідного мосту, унаслідок чого людина, яка перебувала на ній, упала у водойму. Рятувальники дістали з води трос без людини.

На момент трагічного випадку 21 липня на атракціоні-тролеї поблизу Пішохідного мосту в Києві, за наявною інформацією, перебував 20-річний чоловік. Тіло знайшли за 30 метрів від берега.

В Офісі генерального прокурора України зазначили, що Київська міська прокуратура ще 2021 року намагалася зупинити роботу цього атракціону.