Напад на "кіборга" в Києві організував громадянин Росії – СБУ

Вербич потрапив до лікарні 2 травня
Фото: Дмитро Вербич / Facebook

Громадянин РФ, який організував напад на "кіборга" Дмитра Іващенка (Вербича), переховується в Польщі, повідомляє Служба безпеки України.

Організатором нападу 2 травня в Києві на захисника донецького аеропорту ("кіборга") Дмитра Іващенка (Вербича) був громадянин Росії. Про це інформує прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"Оперативники спецслужби задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня та переховується в Польщі. Усі фігуранти справи встановлені та для проведення невідкладних слідчих дій будуть доставлені в Київ", – ідеться в повідомленні.

У СБУ, посилаючись на дані поліції, розповіли, що більшість нападників на Вербича виїхала до Харкова, де їх затримали правоохоронці.

На ветерана АТО напали увечері 2 травня в Києві. Друзі надали екс-бійцеві АТО першу медичну допомогу і відвезли до лікарні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. За даними правоохоронців, на Іващенка напало троє хлопців і дві дівчини, на яких були маски.

6 травня "Обозреватель" повідомив про групу затриманих у Харкові, із яких двоє – жінки.

Адвокат "кіборга" Наталія Фещик уточнила, що з усіх затриманих стосунок до інциденту в Києві має лише одна із жінок.