Росіяни вночі хвилями атакували Київ дронами, тривогу оголошували чотири рази за ніч

Окупанти вчергове атакували столицю України
Фото: EPA (архів)

Російська армія в ніч на 17 жовтня кількома хвилями атакувала столицю України ударними безпілотниками, дрони заходили з різних напрямків. Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в Telegram.

З вечора і протягом ночі повітряну тривогу в місті оголошували чотири рази, сумарно небезпека тривала три з половиною години. Крім загрози БПЛА, одна з тривог була повʼязана із загрозою застосування ворогом балістичної зброї.

Унаслідок злагодженої роботи протиповітряної оборони та інших складників сил оборони всі російські БПЛА, виявлені в повітряному просторі над Києвом і на підступах до міста, знешкодили, йдеться в повідомленні.

Унаслідок атаки російських ударних дронів у Деснянському районі Києва пошкоджено багатоквартирний житловий будинок. На трьох поверхах будинку було пошкоджене скління вікон і внутрішнє оздоблення кімнат, повідомили в ОВА. Даних щодо потерпілих не надходило.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну, зокрема Київ, ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

З початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.