Російські окупанти обстріляли Київ, у Шевченківському районі два влучання – Кличко

Після обстрілу над містом видно стовпи диму
Фото: pravda.com.ua
Увечері 28 квітня російські окупанти обстріляли Київ, повідомив у Telegram мер міста Віталій Кличко.

"Два влучання в Шевченківському районі. Усі служби на місці. Інформація про постраждалих уточнюється", – написав він.

Інших подробиць Кличко не навів.

Телерадіокомпанія "BBC News Україна"повідомила, що у Києві було чутно звуки вибухів, зараз над містом видно стовпи диму. 

Радник глави МВС України Антон Геращенко уточнив у Telegram, що вибухи сталися на Лук'янівці.

Прессекретарка управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага розповіла, що внаслідок обстрілу є постраждалі, їхня кількість поки невідома.

За словами Водолаги, влучання були в перші поверхи будівель.

Представниця ДСНС повідомила, що окупанти обстріляли "об'єкт" (який саме, вона не уточнила), а також влучили в житловий сектор поряд із цим об'єктом.

Обстріл Києва стався у день, коли у місті перебуває генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш. 26 квітня він відвідував Москву, де зустрічався із президентом РФ Володимиром Путіним, а 27 квітня прибув до Києва. Сьогодні він відвідав міста під Києвом, які було звільнено від російських окупантів, а потім провів зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Із перших днів повномасштабного вторгнення, яке почалося 24 лютого, російські окупанти намагалися захопити Київ. Українська влада вважає, що окупанти хотіли взяти столицю під контроль і змінити легітимне керівництво України на маріонеткове, хоча в самій РФ такий сценарій спростовували.

Окупанти не змогли зайти до Києва, але окупували кілька населених пунктів поблизу столиці. На початку квітня українська армія витіснила їх із північної частини України. 2 квітня стало відомо, що всю Київську область звільнено від російських окупантів.

У квітні до Києва почали масово повертатися жителі, хоча столична влада наполягала, що поки що зарано. Станом на 18 квітня, за даними Кличка, у місті вже було понад 2 млн жителів.

Останній до цього обстріл Києва стався 16 квітня. Тоді внаслідок вибухів у Дарницькому районі загинула одна людина, кілька осіб постраждало.

28 квітня начальник Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов заявив, що хоча операцію з оборони Києва завершено, небезпека для міста залишається. "Противник не відмовився від своїх агресивних намірів. Тому ми повинні бути готові в подальшому захищати столицю", – наголосив Жирнов.