Шкіряк заявив, що провокації під час "Євробачення 2017" не вдадуться, оскільки правоохоронці готові до будь-яких викликів

Шкіряк наголосив, що всі підрозділи МВС перевели на режим посиленого несення служби
Фото: Зорян Шкіряк / Facebook

Українські правоохоронці зроблять усе необхідне для охорони громадського порядку під час травневих свят і "Євробачення 2017", заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Провокації російських спецслужб та українських антидержавних сил під час "Євробачення 2017" не вдадуться, оскільки правоохоронці готові до будь-яких викликів, сказав радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк під час брифінгу 29 квітня повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

"Ситуація під час травневих свят, а також "Євробачення" – під повним контролем правоохоронних органів, і сьогодні всі підрозділи Міністерства внутрішніх справ (МВС) – Національна поліція, Національна гвардія, Державна служба з надзвичайних ситуацій, прикордонники повністю готові до виконання визначених завдань і, безумовно, здійснять усі необхідні заходи для охорони громадського порядку під час цих травневих днів", – заявив він.

Шкіряк наголосив, що всі підрозділи МВС перевели на режим посиленого несення служби.

Він додав, що провокації не вдадуться: "Безумовно, сьогодні всі ми прекрасно усвідомлюємо, що, на жаль, традиційно російські спецслужби та внутрішні антидержавні деструктивні сили саме в ці дати готові до провокаційних дій із метою дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Відразу хочу зазначити, що це не вдасться, і, безумовно, сьогодні ми готові до будь-яких викликів. Наразі на території України тривають контртерористичні заходи, які проводяться спільно зі Службою безпеки України".

Заступник голови Національної поліції України Андрій Крищенко повідомив 29 квітня, що порядок на "Євробаченні 2017" забезпечуватимуть до 10 тис. правоохоронців.

Україна здобула право на проведення "Євробачення 2017" після перемоги Джамали з піснею "1944" на конкурсі минулого року.

Пісенний конкурс "Євробачення 2017" пройде в Міжнародному виставковому центрі Києва з 9 по 13 травня включно. У ньому візьмуть участь виконавці з 42 країн.