У Києві можуть з'явитися вулиці Аміни Окуєвої та Джохара Дудаєва

Окуєва загинула внаслідок нападу в жовтні 2017 року
Фото: Амина Окуева / Facebook

Питання перейменування київських вулиць на честь українського добровольця Аміни Окуєвої і чеченського політичного діяча Джохара Дудаєва мають розглянути комісія самоврядування та комісія з питань культури, після чого його передадуть на голосування до Київради, заявив муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саід Ісмагілов.

Комісія з найменувань при Київській міській державній адміністрації підтримала рішення про перейменування вулиці Проектної 13119 у Шевченківському районі столиці на честь українського добровольця Аміни Окуєвої й вулиці Іскрівської у Солом'янському районі на честь чеченського політичного діяча Джохара Дудаєва.

Про це 19 лютого у Facebook написав муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саід Ісмагілов.

За його словами, тепер питання перейменування мають розглянути комісія самоврядування та комісія з питань культури. Після цього його винесуть на остаточне голосування на пленарному засіданні Київради.

"Маємо надію, що всі комісії та депутати Київради підтримають бажання громадськості, і в Києві з'являться вулиці Аміни Окуєвої та Джохара Дудаєва", – написав Ісмагілов.

30 жовтня 2017 року в Київській області невідомі обстріляли автомобіль, у якому перебували Окуєва та її чоловік Адам Осмаєв. Чоловік дістав поранення в ногу, його дружину було смертельно поранено в голову.

Джохар Дудаєв боровся за незалежність Чечні. Його було вбито в 1996 році.