У КМДА спростували фейк про холерну паличку в столичному водопроводі

Водопровідна вода в Києві безпечна, повідомили у КМДА
Фото: depositphotos.com
Якість водопровідної води відповідає нормам. Про це 14 червня повідомила в Telegram Київська міська державна адміністрація.

"У мережі розповсюджується фейкова інформація про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. У дописах зазначається, що навіть чистити зуби та мити фрукти й овочі необхідно винятково кип’яченою водою. У "Київводоканалі" запевняють, що ця інформація не відповідає дійсності і, скоріше за все, спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення", – повідомили у КМДА.

Автори релізу наголосили, що відхилень від санітарних норм, які регулюють якість води, немає і що вода у водопроводі столиці безпечна.

"Київводоканал" забезпечений усіма необхідними реагентами в достатній кількості, усі водопровідні споруди працюють у штатному режимі, усі процеси водопідготовки відбуваються в установленому порядку", – додали у КМДА.

Контекст:

Заступник міністра охорони здоров'я – головний санлікар України Ігор Кузін повідомляв 12 червня, що в Україні за підсумками моніторингу довкілля та епіднагляду не зафіксовано випадків холери. Він попереджав про ризик поширення інфекції в окупованому Маріуполі.