У "Європейській солідарності" ще не визначилися з кандидатурою на посаду мера – ЗМІ

Кого висунути в мери столиці, у партії ще не вирішили
Фото: depo.ua

За даними видання "Факти", на посаду київського міського голови від партії "Європейська солідарність" можуть висунути як її голову, п'ятого президента України Петра Порошенка, так і екссекретаря РНБО Олександра Турчинова або народного депутата Олексія Гончаренка. Розглядають також кандидатуру бізнесмена Андрія Мацоли, але можуть підтримати й чинного мера Києва Віталія Кличка.

У партії "Європейська солідарність" триває дискусія, кого підтримати на посаду мера Києва, повідомляють "Факти" з посиланням на джерело, наближене до політради партії.

За словами інсайдера, політична сила провела кілька закритих соціологічних опитувань.

"Тому зараз розглядають кількох кандидатів: це лідер партії Петро Порошенко, голова виборчого штабу "Євросолідарності", екссекретар РНБО Олександр Турчинов, народний депутат Олексій Гончаренко, навіть бізнесмен Андрій Мацола", – сказало джерело.

За його даними, остаточного рішення ще не ухвалили, і не виключено, що партія взагалі не висуватиме кандидата, а домовиться про підтримку чинного мера Києва Віталія Кличка.

Висунути на посаду мера можуть і колишню першу леді Марину Порошенко.

"Марину Порошенко, кандидатуру якої заміряли на різних фокус-групах, дуже позитивно сприймають їх учасники. Причому з усього спектру демократичних сил", – заявив співрозмовник видання.

Місцеві вибори в Україні призначили на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, окрім окупованого Росією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартує 5 вересня.

Кличко, який очолює Київ із 2014 року, повідомив про намір балотуватися на новий строк. У разі, якщо ніхто з кандидатів у мери Києва не набере 50% голосів, відбудеться другий тур.