Чоловікові, який ударив журналістку телеканала Kyiv Live, оголосили підозру. Йому загрожує п'ять років в'язниці

Журналістка з'ясовувала, як борються з ожеледицею в Києві
Фото: kyivlive.com.ua

Чоловік, що напав на журналістку телеканала Kyiv Live Камілу Мамедову біля метро "Видубичі" в Києві, виявився раніше несудимим киянином, повідомила столична поліція. Після цього інциденту йому загрожує обмеження чи позбавлення волі до п'яти років.

Киянина, який напав на журналістку телеканала Kyiv Live Камілу Мамедову у прямому ефірі торік у грудні на станції метро "Видубичі", повідомили про підозру. Про це розповіли в столичній поліції 19 березня.

"Фігуранту не сподобалося, що журналісти знімали сюжет. Він підійшов до дівчини, почав конфлікт і штовханину. На пояснення представниці телеканала щодо проведення зйомки чоловік не реагував, ударив потерпілу в обличчя та втік. Згідно з висновком проведеної судово-медичної експертизи, у журналістки легкі тілесні ушкодження", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці повідомили, що нападником виявився раніше несудимий киянин 1960 року народження. Кримінальне провадження перекваліфікували з перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на погрозу або насильство щодо журналіста. Тепер чоловікові загрожує обмеження чи позбавлення волі на строк до п'яти років.

У Національній спілці журналістів України (НСЖУ) заявили, що встановлення особи нападника є обнадійливим прецедентом захисту прав журналістів. Сама журналістка зізналася, що дуже здивувалася, коли їй повідомили цю інформацію.

"Адже я розуміла, що розшукати людину на цій станції так само, як знайти голку в копиці сіна. Історії, подібні до моєї, часто закінчуються нічим. На журналістів нападали часто, але це не набирало розголосу. Моя ж ситуація, наприклад, дійшла навіть до Тайваню! Звідти писали люди, підтримували мене. Після цього випадку я починаю вірити, що, коли про такі речі говорити, надавати їм розголосу, направляти у правильні відділи, із цього дійсно буде результат. Мені відомо, що таким чином знайшли людей, які напали на журналістку колишнього телеканала NewsOne, а також в Одесі. Такі ситуації приємно дивують", – сказала вона.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко зазначив, що під час виконання професійної діяльності працівники масмедіа часто зазнають агресії, але розслідування затягується або ж не доходить до логічного завершення.

"Тут ми бачимо особливий прецедент. І після оголошення підозри та очікуваного справедливого судового вироку ми зможемо інформувати суспільство про факт відповідальності за атаки на журналістів", – підкреслив Томіленко.

Напад на Мамедову стався 14 грудня минулого року біля станції метро "Видубичі". Журналістка з'ясовувала, як борються з ожеледицею у столиці. У прямому ефірі на неї намагався напасти чоловік. Перша спроба не була успішною, він не втримав рівноваги і впав у калюжу. Вставши після падіння, киянин кілька разів ударив журналістку й швидко пішов.