Уночі в Києві під завалами знайшли тіло хлопчика, загалом унаслідок російського удару по столиці загинуло четверо дітей

У Києві сьогодні оголосили день жалоби через терористичну атаку РФ
Фото: ДСНС України / Telegram

Станом на ранок 9 липня в Києві 27 загиблих і 117 постраждалих унаслідок ракетного удару, якого Росія завдала напередодні.  Про це повідомили пресслужби ДСНС України та КМВА.

"Під час нічних розборів завалів у Шевченківському районі міста знайдено тіло хлопчика. Унаслідок учорашньої ворожої атаки на Київ загинуло 27 осіб, серед них четверо дітей, 117 – постраждали, сімох осіб урятовано", – зазначили в ДСНС (кількість загиблих не змінилася порівняно з попередніми даними КМВА, кількість постраждалих значно зросла).

У Шевченківському районі столиці окупанти влучили в лікарню "Охматдит" і багатоквартирний житловий будинок; де саме виявили загиблого хлопчика, у повідомленні не уточнюють.

У відомстві зазначили, що досі триває ліквідація наслідків удару на трьох локаціях. Залучено 377 рятувальників і 76 одиниць техніки ДСНС.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що пошуково-рятувальні роботи проводили всю ніч, вони тривають досі.

"В "Охматдиті" рятувальники безперервно розбирають завали зруйнованого корпусу. Демонтуються перекриття, які обвалилися, розчищаються завали. В інших будівлях лікарні, які постраждали від рашистської ракети, від вечора й до ранку закривали вибиті вікна, двері та балкони. Десь встановлювалися плити OSB, десь – закривали плівкою", – розповіли в КМВА.

За даними адміністрації, насамперед закривали ті приміщення, де є важливе медичне обладнання, "аби уникнути негативного впливу пилюки, бруду та вологи й зберегти дорогоцінну техніку". Територію лікарні, окрім зруйнованого корпусу, розчистили від сміття. На місці працюють ДСНС, медики, поліція, Червоний Хрест та інші служби. 

Міська влада оголосила 9 липня днем жалоби у столиці. Цього дня приспустять прапори на будівлях, заборонено будь-які розважальні заходи.

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Під ударами були Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ і Краматорськ.

Як повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук, російські окупанти атакували Україну 38 ракетами різного типу. 30 із них вдалося збити. За даними Генштабу ЗСУ станом на вечір, загалом протягом доби терористи завдали по території України трьох ракетних ударів із використанням 44 ракет, із них 36 збили.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, під удар потрапила, зокрема, будівля "Охматдиту". Також у Києві є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано. Частково зруйновано бізнес-центр у Солом'янському районі, житлову п'ятиповерхівку в Голосіївському, медичний центр у Дніпровському, економічний коледж у Святошинському районі.

Унаслідок атаки, за останніми даними (станом на вечір 8 липня), в Україні загинуло 37 людей, зокрема 27 – у Києві, ще 170 постраждали.