З ініціативи Кличка Київрада збереться на позачергове засідання для розподілу 400 млн грн на боротьбу з коронавірусом

Віталій Кличко: Я переконаний, що депутати Київради повинні підтримати таке рішення. Без зайвих зволікань і політизації важливої для порятунку людей проблеми
Фото: kiev.klichko.org
Скликати позачергове засідання Київради для оперативного розв'язання фінансових питань мер Києва Віталій Кличко розпорядився на 22 грудня.

Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження про скликання на 22 грудня позачергового засідання Київради. На сесії депутати мають розв'язати фінансові питання, головне серед яких – виділення цьогоріч додаткових 400 млн грн для забезпечення лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Про це Кличко повідомив 18 грудня під час онлайн-брифінгу, пише сайт політика.

"Хочу повідомити, що підписав розпорядження про скликання на 22 грудня позачергового засідання сесії Київради. На нього винесемо головне питання, яке потрібно вирішити оперативно. Щоб зекономлені нами кошти медичного бюджету, як ми пропонуємо, спрямувати на лікування хворих на COVID-19. Уже цього року. Ідеться про понад 400 млн грн", – сказав мер.

Для цього столичний департамент охорони здоров'я підготував проєкт змін до програми "Здоров'я киян", повідомив Кличко.

"І я переконаний, що депутати Київради повинні підтримати таке рішення. Без зайвих зволікань і політизації важливої для порятунку людей проблеми", – заявив міський голова столиці.

В Україні станом на 18 грудня зафіксовано 944 381 випадок коронавірусної інфекції, з них 12 630 – протягом останньої доби. Від початку епідемії у країні померло 16 256 пацієнтів із COVID-19, одужало 561 222 людини.

У Києві упродовж минулої доби виявили 1658 нових хворих на коронавірусну інфекцію, померло 17 осіб. Загалом протягом періоду пандемії у столиці – 1679 летальних випадків від COVID-19, підтверджених випадків захворювання сьогодні вже 98 330, повідомив Кличко.