Упродовж останніх кількох років Київ закупив 513 одиниць сучасного громадського транспорту. Кличко відзвітував перед киянами

Віталій Кличко: Восени цього року Київ отримав понад 160 із 200 нових сучасних автобусів МАЗ. Ще додаткову партію чекаємо найближчим часом
Фото: klichko.org
Завдання Києва в майбутньому – купувати сучасний транспорт, щоб він протягом найближчих років витіснив маршрутки, заявив мер столиці Віталій Кличко.

Цього року в Києві відремонтували 80 парків і скверів, а протягом останніх шістьох років – 494, про це 17 грудня, звітуючи про результати роботи, заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє його офіційний сайт. Трансляцію звіту вели в YouTube політика.

"Плануємо оновити знакові для столиці парки: Маріїнський, Хрещатий, імені Тараса Шевченка, Голосіївський парк імені Рильського. Завершимо капітальний ремонт парку з водними об'єктами на Троєщині та фітнес-парку "Лебедине". Продовжимо ремонтувати великі парки в різних районах столиці. Зокрема "Інтернаціональний", "Орлятко" і Солом'янський ландшафтний парк. Будемо створювати нові зони відпочинку і біля водойм. Такі, наприклад, як парк біля затоки Берковщина", – розповів міський голова.

Він додав, що у столиці продовжили будувати метро на Виноградар та оновлювати інфраструктуру доріг.

"Тільки цього року ми відремонтували 134 об'єкти дорожньої інфраструктури. А за останні кілька років оновили 360 вулиць, мостів та шляхопроводів. Це понад 1100 кілометрів доріг у Києві. Також оновили понад 1,5 тис. прибудинкових територій та міжквартальних проїздів у всіх районах столиці. Які теж не оновлювали десятками років", – перерахував Кличко.

Мер повідомив, що протягом останніх років для столиці закупили 139 нових тролейбусів, а також 67 сучасних трамваїв і 307 автобусів.

"Восени цього року Київ отримав понад 160 із 200 нових сучасних автобусів МАЗ. Ще додаткову партію чекаємо найближчим часом. Наше завдання в подальшому – купувати сучасний транспорт, який зможе витіснити маршрутки", – сказав він.

За даними мера, 2020 року у столиці облаштували 31 поле для мініфутболу, реконструювали чотири шкільні стадіони і завершують роботи з оновлення кількох дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

На медицину Київ цього року виділив майже 8 млрд грн, зокрема 368 млн із резервного фонду – на боротьбу з коронавірусом, і 1 млрд грн додатково – на доплати медичним працівникам, повідомив Кличко

"На сучасне обладнання для медзакладів у 2020 році ми витратили майже 600 млн грн. Усього на ремонт закладів медичної сфери цього року спрямували понад 730 млн грн. Це, зокрема, 27 відремонтованих відділень у лікарнях, один оновлений пологовий будинок, термосанація 15 будівель медзакладів", – розповів мер.

Кличко обіймає посаду мера Києва з червня 2014 року. На місцевих виборах у жовтні цього року його знову обрали міським головою – у першому турі за нього проголосував 365 161 виборець, або 50,52% від тих, хто прийшов на дільниці.