Аброськін про зміну запобіжного заходу двом фігурантам справи про вбивство журналіста Сергієнка: Це вже перебір

Сергієнко був учасником Автомайдану й активістом партії "Свобода"
Фото: svoboda.org.ua

Заступник керівника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін нагадав, що черкаського журналіста Василя Сергієнка по-звірячому вбили 2014 року. Він підкреслив, що правоохоронці виявили достатньо доказів причетності Вадима Мельника та Віктора Горбенка до цього злочину, а суд дозволив їм вийти з-під варти під заставу в розмірі 2 млн грн і 800 тис. грн відповідно.

Заступник керівника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін назвав "перебором" рішення суду про зміну запобіжного заходу двом фігурантам справи про вбивство черкаського журналіста Василя Сергієнка.

"Сьогодні суддя Соснівського суду Черкас "привітав" усіх журналістів зі святом – змінив запобіжний захід організатору вбивства громадського діяча та журналіста Василя Сергієнка, обґрунтовано підозрюваному Вадиму Мельнику, якого ми розшукували практично два роки", – написав Аброськін у Facebook 15 листопада.

Він нагадав, що суд дозволив Мельнику вийти на волю під заставу в розмірі 2 млн грн, а одному з виконавців злочину, Віктору Горбенку, – 800 тис. грн.

"До речі, Мельник у ході слідчих дій замовника не назвав. Василь Сергієнко був убитий по-звірячому 4 квітня 2014 року. Йому було нанесено 17 колото-різаних ран тулуба, різані рани шиї. Якщо чесно, це вже перебір..." – підкреслив Аброськін.

Василь Сергієнко був учасником Автомайдану й активістом партії "Свобода". 4 квітня 2014 року його викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Чоловіка побили і поранили ножем. Тіло журналіста виявили в лісі за 15 км від Корсуня-Шевченківського зі слідами тортур. У жовтні 2015 року тодішній начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста викрали, катували і вбили дві групи бандитів із Києва.

У справі про викрадення і вбивство Сергієнка, окрім Мельника й Горбенка, фігурують також Володимир Воронков, Роман Недибалюк, Максим Русін і Валентин Завражин. Мельник, Горбенко, Воронков і Недибалюк перебувають під арештом, Русіна та Завражина, як пише черкаське видання "Інфоміст", відпустили на волю під заставу.

Ще двоє підозрюваних у скоєнні злочину, за даними "Текстів", перебувають у розшуку  це Валерій Федоров та Андрій Іносов. На сайті МВС України повідомляють, що Іносов, якому інкримінують викрадення, зник у липні 2015 року. У березні 2018 року друзі Сергієнка повідомили, що Іносова затримали у США. Заступник генпрокурора Євген Єнін тоді сказав "Укрінформу", що ГПУ сподівається на його видавання Україні. Федорова, як зазначено на сайті МВС, підозрюють у викраденні й убивстві, він перебуває в розшуку з липня 2015 року.