Аброськін: Завдання на сьогодні – затримати двох замовників убивства Сармата

Олешка вбили 31 липня 2018 року в Бердянську на очах у свідків
Фото: СарматTV / Facebook

Заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що правоохоронці домагатимуться, щоб на 11 осіб, причетних до вбивства ветерана АТО Віталія Олешка (Сармата), було накладено кримінальну відповідальність.

У справі про вбивство ветерана АТО Віталія Олешка (Сармата) може бути затримано двох замовників. Про це 31 липня у Facebook заявив заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

"Завдання на сьогодні – щоб усі 11 [причетних до вбивства Сармата] утримувалися під вартою й обов'язково понесли кримінальну відповідальність, щоб були зібрані достатні докази і затримані ще й двоє замовників убивства", – написав В'ячеслав Аброськін.

Сармат воював на сході України у складі батальйону "Донбас", вів активну громадську діяльність. Його застрелили 31 липня 2018 року в Бердянську на очах у свідків.

1 серпня стало відомо, що чотирьох підозрюваних у вбивстві затримали на блокпості у Василівці Запорізької області. 2 серпня їх повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб. 3 серпня суд заарештував їх.

Слідство стверджує, що у спину ветерану АТО вистрілив Артем Матюшин.

14 вересня поліція затримала ймовірного організатора вбивства Михайла Сигиду. Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя 17 вересня обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 6 червня 2019 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід Сигиді із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета, але потім його взяли під варту в межах іншого кримінального провадження.

18 грудня 2018 року суд заарештував Євгенія Бродського, якого слідство вважає замовником убивства. 7 червня 2019 року його відпустили під цілодобовий домашній арешт.

8 лютого 2019 року у Львові поліція затримала Власюка, який, за даними слідства, є лідером злочинного угруповання із Дніпра, колишнього бійця батальйону "Торнадо". Він уже відбуває покарання за стрілянину у 2013 році, наприкінці березня йому оголосили підозру у справі Олешка.

25 липня правоохоронці допитали як свідків народних депутатів України Олександра Пономарьова (група "Воля народу") та Сергія Валентирова (фракція Блоку Петра Порошенка).

28 липня обвинувальний акт щодо ймовірних виконавців та організаторів убивства Сармата передали в суд.