Авіація завершила гасіння осередків пожежі на арсеналі в Калинівці

Авіація скинула 384 тонни води
Фото: dsns.gov.ua

Пожежні літаки Ан-32П здійснили 48 скидань води під час ліквідації наслідків пожежі на військовому складі в Калинівці Вінницької області.

Авіація завершила гасіння осередків займання на території військового арсеналу в Калинівці Вінницької області. Про це ввечері 29 вересня повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Загалом із початку робіт пожежні літаки Ан-32П здійснили 48 скидань (384 тонни води), із них 29 вересня – 12 скидань (96 тонн води).

Зазначають, що в п'ятницю спостерігали одиночну детонацію боєприпасів.

Роботи продовжують дев'ять протипожежних танків і чотири інженерні машини.

Увечері 26 вересня на арсеналі Збройних сил України у Калинівці під Вінницею почали вибухати снаряди. На складі було 83 тис. тонн боєприпасів.

Після цього евакуювали 30 тис. місцевих жителів, усі вони пізніше повернулися додому. У зоні вибухів перекрили повітряний простір і змінили графік руху поїздів.

Постраждало двоє людей, ніхто не загинув.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, НП сталася через "зовнішню причину". Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом диверсії.

27 вересня під час засідання Воєнного кабінету президент України Петро Порошенко заявив, що винних у диверсії необхідно притягнути до відповідальності.

Позаштатний радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков припустив, що для атаки використовували безпілотний літальний апарат.

28 вересня головний військовий прокурор Анатолій Матіос зазначив, що слідство не має даних про диверсійні групи і безпілотники. За його словами, арсенал у Калинівці охороняли люди з "поганим зором і найменшою мотивацією". Прокурор оцінив утрати в "страшні сотні мільярдів гривень".