Бірюков повідомив, що на складах у Калинівці горять тільки відкриті майданчики

За словами Бірюкова, підземні та криті сховища вціліли
Фото: dsns.gov.ua

Підземні сховища і бетонні ангари не постраждали внаслідок пожежі, повідомив позаштатний радник президента України Юрій Бірюков.

Боєприпаси здетонували тільки на відкритих майданчиках складів у Калинівці Вінницької області. Про це у своєму Facebook повідомив позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

"Підземні сховища стоять, бетонні ангари стоять, цегляні склади стоять. "Полетіли" відкриті майданчики. Зберігати боєприпаси під відкритим небом – це не наш винахід, це поширена практика", – підкреслив Бірюков.

За його словами, щоб тримати всі боєприпаси у критих та підземних сховищах потрібно "мільйони доларів на будівництво, яких у бюджеті поки немає".

"Якщо грошей на живучість не виділяли роками, то потім за 5% від потреб дива не зробиш", – зазначив Бірюков.

На арсеналі Збройних сил України під Вінницею увечері 26 вересня сталася НП, вибухають снаряди. Повітряний простір у зоні вибухів над Калинівкою Вінницької області в радіусі 50 км закрилиГазопостачання призупинили в селах Дорожне, Медвідка і Лаврівка. "Укрзалізниця" змінила маршрут прямування 47 пасажирських поїздів.

За даними голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія, постраждало двоє людей.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що пожежа почалася через "зовнішню причину".