ДТП у Харкові. Водій Lexus Зайцева в момент аварії була під дією опіатів – прокурор

Адвокат Зайцевої заявила, що новина про опіати стала для неї несподіванкою
Фото: Yaroslav Minervin / Facebook

За словами прокурора, слідство щойно одержало результати експертизи, згідно з якою в організмі водія Lexus Олени Зайцевої, підозрюваної в наїзді на 11 пішоходів у Харкові, виявили опіати.

Водій Lexus Олена Зайцева у момент ДТП у Харкові 18 жовтня була під впливом опіатів. Про це під час засідання Київського районного суду в Харкові заявив прокурор цієї кримінальної справи, передає кореспондент "ГОРДОН".

За словами прокурора Максима Блохіна, слідство щойно одержало результати експертизи. "У Зайцевої встановлено факт вживання опіатів", – сказав прокурор. Він попросив долучити оригінал результатів експертизи до справи.

До оголошення результатів експертизи прокурор питав у підозрюваної, чи вживала вона за призначенням лікаря або з власної ініціативи будь-які препарати, які могли б уплинути на зір або реакцію. Дівчина відповіла негативно.

Водночас адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що кілька годин тому говорила зі слідчим, і той сказав, що у дівчини чисті аналізи.

За словами захисника, новина про опіати стала для неї "абсолютною несподіванкою".

Опіати виявили, аналізуючи сечу підозрюваної.

Увечері 18 жовтня в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова автомобіль Lexus RX350 зіткнувся з Volkswagen Touareg, вилетів на тротуар і збив пішоходів. У підсумку загинуло п'ятеро людей, ще шістьох госпіталізували.

19 жовтня з'явилися відео зіткнення Lexus і Volkswagen, а також моменту наїзду на пішоходів.

За кермом Lexus була прийомна 20-річна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева Олена, а за кермом Volkswagen – 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов.

Попередня експертиза засвідчила, що у крові обох водіїв – учасників ДТП алкоголю і наркотиків немає.

Харківська прокуратура оголосила підозру Зайцевій. Харків'янці закидають порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України). Максимальна санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. Обвинувачення вимагає також арешту її майна.