Екс-керівника "Східного корпусу" Ширяєва взяли під варту

За рішенням суду Ширяєв залишиться під вартою до 10 листопада
Фото: 057.ua

Після спроби рейдерського захоплення елеватора в селі Занки Харківської області суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту на два місяці для колишнього командира роти Нацполіції "Східний корпус" Олега Ширяєва.

Київський районний суд Харкова 14 вересня обрав запобіжний захід колишньому командиру роти Нацполіції "Східний корпус" Олегові Ширяєву. Про це повідомляє місцеве видання "Медиа Порт".

Ширяєва підозрюють в організації рейдерського нападу на сільгосппідприємство в селі Занки Харківської області.

За рішенням суду він залишиться під вартою до 10 листопада.

Адвокат просив для свого підзахисного запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, однак суд вирішив, що він може переховуватися від слідства чи впливати на свідків.

Крім інциденту в Занках, Ширяєву також інкримінують участь у масових заворушеннях. Мова йде про напад на будинок начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015 року.

Тоді представники громадської організації "Громадянський корпус "Азов", незадоволені роботою поліції, зокрема, щодо розслідування зґвалтування та вбивства 15-річної дівчинки, попрямували спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського райвідділу поліції, вибили вікна, повалили паркан і почали кидати "коктейлі Молотова".

Крім того, під час заворушень криміналісту, який фіксував події на відео, бризнули балончиком в обличчя і побили.

У суді Ширяєв розповів, що сам прийшов до слідчого управління після того, як почув про те, що йому можуть оголосити підозру. Він заявив, що виїжджав у Занки як людина з активною громадянською позицією, проте коли зрозумів, що мова йде про господарську діяльність, одразу ж поїхав.

Ширяєв – колишній командир роти поліції "Східний корпус", яку сформували 2014 року і розпустили 2018-го. Він керував ротою у 2014–2015 роках.

11 вересня у селі Занки Зміївського району Харківської області сталася масова бійка за участю декількох десятків осіб. За даними поліції, інцидент стався, коли "група невідомих у балаклавах" спробувала проникнути на територію елеватора, де перебували жителі Змієва.

У "Всеукраїнській аграрній раді" заявили, що мова йде про рейдерське захоплення елеватора фермера Олександра Строгого.

Конфлікт вирішували сили спецназу харківського КОРД, батальйону поліції особливого призначення та батальйону патрульної служби особливого призначення "Харків".

Правоохоронці затримали приблизно 50 осіб, 22 із них повідомили про підозру 12 вересня. 14 вересня суд заарештував 15 учасників конфлікту.