Грицак заявив, що ФСБ РФ готує в Україні теракти й убивства громадських і державних діячів

Грицак: Упродовж останнього місяця СБУ виявила три диверсійні групи, які готували теракти в Україні
Фото: ЕРА

У Служби безпеки України є оперативна інформація про підготовку російськими спецслужбами вбивств окремих громадсько-політичних діячів України. Про це під час брифінгу заявив голова української спецслужби Василь Грицак.

Служба безпеки України (СБУ) володіє оперативною інформацією про активізацію розвідувально-диверсійної діяльності російських спецслужб на території України з метою проведення терактів і вбивств політичних діячів, заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак під час брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна".

"У нас є оперативна інформація щодо подальшої ескалації розвідувально-терористичної діяльності російських спецслужб на території нашої держави. Російська Федерація продовжує спрямовувати на українську землю групи для здійснення терористичних актів на нашій території", – заявив Грицак.

За його словами, головними цілями таких дій є об'єкти життєзабезпечення, інфраструктури, а також убивство українських політиків.

"Також ціллю є вбивство окремих громадсько-політичних діячів, як правило, це можуть бути якісь яскраві особистості, незалежно з влади чи з опозиції", – наголосив Грицак.

Він зазначив, що тільки впродовж останнього місяця СБУ виявила три диверсійні групи, які готували теракти в Україні.