Інтенсивність вибухів на арсеналі поблизу Ічні зросла – ДСНС

Пожежа на арсеналі в Чернігівській області почалася в ніч на 9 жовтня
Фото: EPA

У період із 17.00 до 18.00 13 жовтня на території арсеналу зберігання боєприпасів зафіксовано детонацію боєприпасів до 44 вибухів, повідомили в Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.

13 жовтня інтенсивність вибухів на арсеналі біля Ічні Чернігівської області зросла. Про це повідомили у прес-центрі Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"У період із 17.00 до 18.00 на території арсеналу зберігання боєприпасів спостерігалася детонація боєприпасів до 44 вибухів", – розповіли у прес-службі.

У ніч на 9 жовтня в районі селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області почали вибухати боєприпаси на території 6-го арсеналу Міністерства оборони України. Станом на 10 жовтня було евакуйовано 12 500 осіб. Цього самого дня пожежу загасили.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення посадової особи-військовослужбовця до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, виявлене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України однією з версій причин пожежі називали диверсію.

Станом на 10.00 13 жовтня на арсеналі біля Ічні Чернігівської області не зафіксовано детонації боєприпасів.

У період із 13.00 до 14.00 детонація боєприпасів відновилася, відбувалося до трьох вибухів на годину.